MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
18 Eylül 2014 Perşembe

S`eline Sağlık

Okulların açılması, yeni dönem, iş stresleri derken evde yemek yapmaya çok da vakit kalmayabiliyor böyle durumlarda da dışarıdan yemek sipariş yapmak yerine anlık pratik evde hazırlaya bileceğimiz sadece kendimizin değil çocuklarında hem ilgisini çekebilecek hem de sağlıklı fast foodlardan bahsedelim istiyorum.

 

TAVUK BURGER

 

MALZEMELER

 2 adet hamburger ekmeği

 1 soğan

  2 yemek kaşığı galeta unu

  300 gr tavuk göğüs eti

  1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

  Hardal

  1 adet domates,

   Karabiber

KIZARTMAK İÇİN

 Ayçiçek yağı

 YAPILIŞI

 Soğanı soyup küp şeklinde doğrayıp Mutfak robotuna doğradığınız soğanı ve tavuk etini atıyoruz ve üzerine galeta unu, maydanoz, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Karışımı buzdolabına alarak 30 dakika bekletiyor sonrasında karışımı ikiye ayırıp ve elinizle yuvarlayarak iki yassı köfte hazırlayoruz.. Pane harcına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

 Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye ayırıp arasına ince doğranmış marul, tavuk köftesi, dilimlenmiş domates yerleştiriyoruz. Mayonez ve hardal ekleyip servis ediyoruz.

 

     Hamburger yapıpta yanında patates olmaz mı hiç? Alışıla gelmiş klasik patates kızartmasını geride bıraktığımız süper marketlerde hazrıları bulunan patates kroketleri evde yapmak aslında hiçte zor değil.

 

PATATES KROKET

 

MALZEMELER

5 Adet Patates

1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

2 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Galeta Unu

1/2 Su Bardağı Un

Karabiber

Tuz

 

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçek yağı

 

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp eziyoruz rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, un, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğuyoruz.

Patateslerden ceviz büyüklüğünde toplar elde edip patates toplarını galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Sıcak olarak servis ediyoruz.

 

ÇİKOLATA SUFLE

 

MALZEMELER

80 gram bitter çikolata

1.5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı kakao

1.5 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

4 adet yumurta

bir binçik Tuz,

 

YAPILIŞI

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırıyoruz dört güveç kabının içini yağlayıp toz şeker serpiyoruz ki tutsun bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz erittiğimiz çikolata ile birlikte toz şeker ve kakaoyu harmanlıyoruz.

 Oda sıcaklığındaki tereyağını un ile birlikte bir tencerede eritiyoruz, un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekliyoruz. Erimiş çikolatalı, kakaolu ve şekerli karışımı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyip Kısık ateşte 3-4 dakika pişiriyoruz.

 Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz ve yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapıyoruz isteğe bağlı yanında dondurma ile birlikte servis edebiliriz.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi